Iris de Caluwé

Medewerk(st)ers (vrijwillig(st)ers of professionals) binnen verenigingen enthousiasmeren en ondersteunen om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen, dàt maakt me gelukkig. Ik hoef er geen doekjes om te winden: ik gruwel van het verEngelste aanbod met tarieven waar verenigingen maar van kunnen dromen. Zo wil ik niet werken. Daarom kies ik ook bewust nièt voor de commerciële sector. Onze social profit heeft al tal van sterke ondersteunde organisaties. Met de verenigingscoach (een logisch gevolg uit mijn vorige eenpersoonszaak x-anders.com) willen Joris en ik dat tikkeltje aanvullend extra bezorgen. 

Voor jou? Dé coaching tot die inherente drive en insteek om ‘wat moet gebeuren’ op een mooi prestatieniveau te krijgen, door energie, capaciteiten en budget goed te besteden.

Hoe? Observeren, luisteren, bevragen, benoemen en dan systematiek creëren en funderingen (herop)bouwen, dat doe ik graag. Ik speel in op draagkracht, noden en wensen. Dit doe ik op een tempo dat voor de vereniging aangenaam is, met correcte communicatie, in transparantie en gedrevenheid. En dan gewoon gàààààn, he. 

Expertise? In mijn 'carrière' had ik enkele contractuele functies zoals Organisatiecoach (Casa Rosa vzw), human resources manager (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), human resources manager (Oxfam-Wereldwinkels vzw / Oxfam Fairtrade cvba), algemeen coördinator (WJNH vzw), jobhunter (Kopa vzw) en stafmedewerker (studentenvoorzieningen Hogeschool Gent). Ergens tussen Oxfam en het organisatiecoachen ben ik gesprongen als zelfstandig ondernemer. Daar waar jullie nu de vruchten van plukken ;-). 

Opleiding? Alhoewel ik mezelf eerder als 'generalistisch selfmade' zou omschrijven (je kent dat wel, ik kan heel veel en tegelijk niks) heb ik naast tal van korte bijscholingen, de diploma’s maatschappelijk assistent, social profit management en bezield management voor leidinggevenden in mijn rugzak. Tevens schreef ik een proefschrift over de link tussen organisatiecultuur en integrale kwaliteitszorg.