"Iedereen voelde zich betrokken en gewaardeerd. En op het einde hadden we ons prioriteitenlijstje waarmee we de komende maanden aan de slag konden. Het werd een heus deugddoend teambuildingmoment." Karlien

Karlien Maes is coördinator van Jeugdcentrum Jong Geweld in Turnhout. De vzw huisvest de werkingen van jeugdhuis Wollewei, het project artistiek expressie Broei.On en Klankgas, het ondernemerschapsproject voor jongeren. Jong geweld is een ambitieus broeinest van inspiratie voor en door jongeren. De vzw werd een paar jaar geleden opgericht om de drie deelwerkingen een gemeenschappelijk nest te bieden. Maar het jeugdhuis is veel ouder en vierde in 2014 het 40-jarig bestaan. Voor heel wat inwoners van Turnhout is de Wollewei dus een begrip.

Karlien schrijft over de coaching en trajectbegeleiding: “Toen ik vier maanden in dienst was begon ik te merken dat ik een aantal zaken wilde aanpakken maar dat het me niet lukte om vast te pakken 'wat' het nu juist was. Een stukje zat in de organisatiestructuur, een stukje in werkcultuur. Doordat ik merkte dat er meer nodig was dan enkel mijn visie hierop, deed ik beroep op Joris en Iris. De jonge bestuurders waren hiermee akkoord, maar ik had de indruk dat dit meer was vanuit het idee 'wat gaan ze nu weer op ons bord gooien' dan uit gezonde interesse. Ze zagen het wel zitten maar waren erg kritisch of er echt iets zou veranderen aan het bestuur. Maar het werd een schitterend traject. We begonnen eraan in mei met afronding in november. De eerste gesprekken gaven al een goede richting aan, al was het voor mij niet gemakkelijk. Bij mij ging de druk wat van de ketel. Iris praatte met elk personeelslid. Joris deed hetzelfde met de kernvrijwilligers uit de besturen en stuurgroepen. We kozen het vrijwilligersweekend om het begeleidingstraject af te ronden. De ploeg vrijwilligers was net aangevuld met nieuwe kern- en bestuursleden. Het personeel was ook van de partij. Joris trok de grote groep deelnemers naar de kern van de zaak. Iedereen voelde zich betrokken en gewaardeerd. En op het einde hadden we ons prioriteitenlijstje waarmee we de komende maanden aan de slag konden. Het werd een heus deugddoend teambuildingmoment”.

Karlien besluit: “Fijn dat Iris en Joris zo enthousiast zijn. Als coördinator van het jeugdcentrum heb ik heel veel aan de gesprekken gehad. De begeleiding van Joris en Iris zorgde in november voor een ontzettend vruchtbaar visieweekend. Ik was echt trots op het einde van de rit!”

Gepubliceerd op
28/11/2016 - 20:00